tisdag 29 november 2011

Decemberpepp!

Det är svårt att vara hund i detta hushållet ibland...
Matte och husse kommer hem lagomt glöggmarinerade med ett kilo skumtomtar och ett JÄTTESTOOORT paket som inte är till hunden alls.
Det är min julklappskalender från min hemliga tomtenisse som landat i vardagsrummet :) Om bara två dagar får jag öppna paket nummer ett, det kommer bli en trevlig december!

Det är som att detta årsslut änsålänge präglats av en varm och fluffig känsla som inte ens Arbetsförmedlingen lyckades sticka hål på.
Jag var där nästan en hel timme idag och måste verkligen säga att min nya handledare var både trevlig och empatisk och gav mig lite hopp och faktiskt mycket uppmuntran och glada tillrop. Tänk att det finns sånna goa' människor där :O

Nu tror jag att jag skall gå å klämma på lite paket...

måndag 28 november 2011

Rotvälska

Nog för att jag vet att vi dinerar vegetariskt om måndagarna men detta är inte vår måndagsmiddag...



Brynhild har uttryckt vissa önskemål angående sin inkvartering och så som goda fiskägare vi är så travade vi ner på Ströms Zoologiska idag och köpte lite byggnadsmatriel. Ommöbleringen av akvariet som påbörjades i söndags har således krönts med en lavastensgrotta i maltantens storlek och extra gömställen för de små surisarna.

Ber de andra boende i huset om ursäkt för att mitt rotkokande i en herrans massa timmar idag fått hela lägenheten och trapphuset att lukta gammalt träsk...

Bilder på resultatet kommer när växterna har rest sig efter omplanteringen :)

söndag 27 november 2011

Den första..

Det känns alltid så hastigt påkommet med den första advent, speciellt när den ofta infaller i november..
Jag kommer aldrig glömma blicken på en Hemköpskassörska i Norrköping som för fler år sedan än vad jag vill erkänna ville vara snäll och bjuda dig på en påse godis eftersom det "Trots allt var första advent". Jag, som var inne för att proviantera inför ett sista hemtenterejs som skulle avslutas vid midnatt, började gapskratta och tyckte "att nu fick hon mig allt". Det kunde ju omöjligt vara advent för då var det ju snart jul och jag hade ju massa saker att göra innan dess så nej, det var inte advent, NO WAY! Hon pekade på en kalender bredvid kassan och gav mig min godispåse som jag tyst tog emot och så talade vi inte mer om saken.
När jag kom till datasalen visade jag stolt upp mitt byte, gratis godis, vilken tentapepp!! Mina kurskamrater undrade såklart varför de var så snälla på Hemköp och berättade att det var en liten adventsgåva. De började gapskratta, det kunde ju omöjligt vara advent, vi hade ju massor att göra och det var ju inte ens december än! Sedan blev de tysta och började knappa på datorerna. Som på given signal reste de sig upp och tog på sig jackorna och jag såg frågande ut.
"Vart skall ni?" frågade jag. "Till Hemköp" svarade de "Det är första advent och någon sa visst att de delar ut godis...."

I år har jag faktiskt koll, tro det eller ej. Gardinerna hängdes redan i fredags, jag strök och Tomas klättrade runt i fönstren <3 I helgen har det byggts pepparkakshus med lilla fröken, tänts ljus och målats tomtar. Vi tar igen för alla tidigare missade första advent ;)

tisdag 22 november 2011

Idag är Fisk-tisdag :)

Vi har tagit upp den gamla matlistan igen så vi slipper bli så fundersamma över den där eviga frågan "Vad skall vi äta till middag?" Egentligen har jag snott idén rakt av från jättebästa Jenni som borde ta patent på den. Antar att den skulle rädda lika många äktenskap som diskmaskinen ;)
Så nu ser det ut såhär:

Måndag - Veggodag
Tisdag - Fisk
Onsdag - KÖTT!
Torsdag - Soppa eller mjölmat (typ palt eller pannkakor)
Fredag - Kyckling (ingen överraskning där)
På helgen blir det lite som det blir...

Idag var det dessutom Fisk-tisdag i dubbel bemärkelse. Efter maten fick jag visa mina fiskefängarskills i Granlo då Zizzi hittat oss en ny familjemedlem :)
Gibbicepsen formally known as Brynhild pryder vårt stora kar nu. Får se hur fort hon växer, det finns ju som lite alger att knapra på...

Fortfarande lite blek om nosen, torgskräck månne?


Finns gott om svansutrymme nu i alla fall, änsålänge..
Hon syns lite i vänstra hörnet om man kikar noga ;)




måndag 14 november 2011

Tomtenisse!

Idag blev jag så äntligen klar! 

Alla 24 paket till "Sofie's julkalender" är inhandlade, inslagna och packade i en fint dekorerad påse :) Det är lite lustigt att inhandla  en hel drös med gåvor till någon jag inte vet vem det är och som icke desto mindre är så olik mig. Jag har till exempel en tendens att inte fastna för saker åt det skära hållet och nu har jag ändå, glatt påhejad av systrarna Svensson, svettats mig igenom kassan på Dollarstore med i princip bara ROSA saker i korgen. Men det som inte dödar härdar och jag ser med spänning fram emot en kasse från min hemliga tomtenisse, det kommer med all säkerhet förgylla min december :)