Något av konsten med att börja göra saker som jag en gång slutat göra är att försöka minnas varför jag slutade göra det från första början.
Vissa saker kan jag tillskriva tidsbrist, intresseförlust, bristande finanser eller inte helt vanliga medicinska åkommor medan andra hade mer med omständigheter att göra.
De senare borde ju egentligen vara ganska lätta att plocka upp igen om det nu inte skulle vara bekvämare att låta bli..
Så idag bestämde jag mig för att jag skall banne mig börja baka igen! Bröd inte bullar för mammas är bättre, och bara från recepten i gamla hemkunskapsboken plus linfrön. Det gäller ju att lägga ambitionen på en lagom nivå. Jag stövlade över till Hemköp efter jobbet och köpte jäst och spenderade min gräsänklingskväll med att baka grahamsbullar. Känner mig ungefär hur duktig som helst :)
Och gött luktar det också...
Sedan var det ju det där med att försöka smälta smör med spisen ställd på OFF, bränna sig på smöret när det är smält och uppenbarligen inte kroppstempererat, att nästan elda ner köket då sambon lämnat en odiskad form i ugnen med något i som tydligen ryker VÄLDIGT mycket när man snabbvärmer det till 250 grader. Eller hur olämpligt det är att fastna i ett ointressant program på teve när man borde hålla reda på gräddningstider. Eller för den delen, lyfta ut heta plåtar ur ugnen med en genomblöt grytvante...
Låt oss säga att det där med att "börja baka igen" reducerats till att jag i alla fall borde baka mindre sällan, det gäller ju att lägga ambitionen på en lagom nivå ;)
Gott gott! :)
SvaraRaderaOch man måste ju få öva!
Haha du är för härlig Emma! Hade du befunnit dig i din "gamla" lägenhet för att baka så hade det inte blivit mycket till bröd alls (vilket det bildbevisligen blev nu, mums!). Inredningen som befann sig i den lägenheten ligger och pryder naturytan framför/nedanför våran balkong i mindre identifierbara delar. Visserligen kompletterar den högen den "lite" större högen på andra sidan (vi bor vid en sophög punkt). Grattis till er som flyttade, helt rätt! Saknar er dock. ;)
SvaraRaderaMvh och lite för mkt information/Pillis